Feliratkozás: asztrotajkep.hu | Aktuális
Csillagfényes alpesi idill
2014. július 23.
windebenseemilky140717ladanyiweb.jpg,

Csillagfényes alpesi idill
Karintia csodálatos hegyvidéki tava nemcsak nappal, hanem az éjszaka szolid fényeiben is lenyűgöző látvány.
Ausztriában a Gurk-völgyi-Alpok területén fekszik a Nockberge Nemzeti Park, amely változatos formakincsével és élővilágával vonzza a látogatókat. Az 1950 méteres tengerszint feletti magasságban található Windebensee tavacskája kitűnő helyszínt kínált az asztrofotózáshoz, mivel közvetlen közelében nincs lakott település. A szélcsendes éjszakában már a csillagászati szürkület időszakában markánsan kirajzolódott a Tejút folyama, amelynek csillagai tükröződtek a víz felszínén. A horizonton, a hegyvonulat túloldalán levő Badkleinkirchheim településének fényei sejlenek, míg a két fenyőfa között a Szaturnusz vigyázza a tájat.

Éjfél tájékán kelt fel az utolsó negyedben járó Hold, melynek ragyogása vöröslő színnel festette meg a tájat. A fenyőfa csúcsától jobbra felfelé az Androméda-galaxis kicsiny, elliptikus formáját figyelhetjük meg.
 
Égi kísérőnk az éjszaka második felében magasra emelkedett, és szinte nappali fénnyel derítette meg az alpesi tájat. A háttérben húzódó Schiestelnock gerince felett a Göncölszekér hét csillagát és tőle balra, az Arcturus narancsos árnyalatú fényét fedezhetjük fel.
 
windebenseemoon140717ladanyiweb.jpg,

Csillagfényes alpesi idill
windebenseedipper140717ladanyiweb.jpg,

Csillagfényes alpesi idill
« vissza
Twan
National Geographic
Hama
naturArt
Hírlevél
Adja meg email címét:
facebook