Feliratkozás: asztrotajkep.hu | Aktuális
Tapasztalataim a Hama Miami 200 fotós hátizsákkal
2015. október 29.
sydneyhama150922ladanyiweb.jpg,

Tapasztalataim a Hama Miami 200 fotós hátizsákkal
Városnézés, repülés, asztrofotózás és előadások tartása közben szolgált praktikus útitársként három kontinensen.
 
 
Egy tengerentúli utazáskor fontos momentum, hogy mindenből a megfelelő eszköz álljon a rendelkezésünkre úgy, hogy a nagy súly ne nehezítse a logisztikát. Szeptember folyamán Ausztrália irányába vettem az irányt; az út a komplexitása miatt, a tervezés és a pakolás folyamata felértékelődött. Kulcsfontosságú volt, hogy a fotós felszerelésem, némi ruházat és egy notebook megfelelő helyet kapjon. Választásom a Hama által forgalmazott gurulós fotós táskára és hátizsákra esett. Vegyük sorra, hogy a fentebb említett funkciókat hogyan szolgálta.
 
Városnézés és nappali fotós kirándulások alkalmával hátizsákként használtam a Miaimi 200-at, általában egy váz és három objektív hordozására. Némi időt igényelt, amire a ki- és bepakolást megszoktam, mivel a művelet csak fektetett állapotban történhet. A háti kiképzése egész napos használatkor is kényelmesnek bizonyult. (Kép: fotózás Sydneyben a Királyi Botanikus Kertben, háttérben az Operaházzal.)
 
Miután az ötödik kontinensre két átszállással repültünk, menet közben a gurulós bőrönd szerepkör felértékelődött. Nem kellett cipelni a reptereken a felszerelést, és a repülőn a kézipoggyász helyére is kényelmesen befért. Mivel odafelé Dubaiban meg kellett szálltunk, még egy váltás ruhát és neszesszert is elhelyeztem a táskában. (Kép: átszállás közben a bangkoki repülőtéren.)
 
Asztrofotózás alkalmával a teljes felszerelésem elfért a hátizsákban, amelyre oldalt még egy állványt is felcsatoltam. A belső rekeszek praktikus kialakításáról már nap közben gondoskodtam, amely éjszaka, fektetett pozícióban volt jól kezelhető. Külön időt és gyakorlatot igényelt a belső rögzítő háló ki- és behúzása, ami sötétben, fejlámpával némi türelmet igényel. (Kép: a Hold – Merkúr együttállás fotózása közben Canberrában a Burley Griffin-tó partján.)
 
Ausztráliai utam alkalmával asztrofotó kiállításra és előadások tartására kaptam felkéréseket, így a rendezvények logisztikájáról is gondoskodnom kellett. Ilyenkor a kamerát egy notebook is kiegészítette, amelynek segítségével a prezentációkat tartottam. A bőrönd első zsebe elegendőnek bizonyult a 13 collos notebookom számára. (Kép: előadásom a Canberrai Egyetemen.)
 
Összességében, kiváló szolgálatot tett a repülős-fotós úton a Hama Miami 200. Nyilvánvalóan külön-külön az egyes funkciók ellátására találhatunk jobb megoldást, de így egyben, a sokoldalúsága miatt megfizethetetlen. Az ára viszont ezt nem tükrözi; szolgáltatásaihoz képest, kifejezetten korrektnek mondható.
 
A termék jellemzői megtekinthetők a Hama Kft honlapján.
 
Beszámolóim az útról az alábbi oldalakon olvashatóak:

 
bangkokhama150913ladanyiweb.jpg,

Tapasztalataim a Hama Miami 200 fotós hátizsákkal
canberrahama150915ladanyiweb.jpg,

Tapasztalataim a Hama Miami 200 fotós hátizsákkal
canberrahama150921ladanyiweb.jpg,

Tapasztalataim a Hama Miami 200 fotós hátizsákkal
« vissza
Twan
National Geographic
Hama
naturArt
Hírlevél
Adja meg email címét:
facebook